Skip to content

HHC vs Borlänge 5-3

13 januari, 2014

Igår mötte vi ett lag som heter Borlänge och det är allt jag tänker skriva om dem. Förutom att dem måste vara jävligt less på att förlora mot oss!

Det jag tänker skriva om var hur underbart härligt det vara att det fanns känslor på isen, i publiken, i klacken och i kyrkan Glysis, Det är genom vinster som den här vi bygger #GlysisärvåranBORG.

Jag vet inte om matchen var lika het, hetsig och aggressiv som vi i klacken var idag. Men vilken härlig match det var. Okej det kanske inte var så vackert hela tiden men det är matcher som den är som bygger karaktär i laget. Med attityd och vilja behöver man inte alltid ha skönspel för att vinna.

Men det började inte där, det började med ett Halsduks Tifo, med hesa röster och med taktfast klappande. (är det bara jag eller börjar sittplats förstå vad man använder händerna till?)

Det fortsatte med att #enavoss Moa Svensson sjöng nationalsången och sjöng väldigt bra =)

moasjungermindre

Fotot taget av Kokken och moddat av preacher gåsen

Utveckling: DVG har vandrat en lång väg för att nå där vi är nu. Vi måste minnas våran historia för hur ska annars en framgångsrik framtid kunna smaka sött om man inte minns sin historia. De kvällarna då vi var 7 och vi hade 2 ramsor och sjöng 7 minuter totalt på hela matchen. Även om vi är stolta över våran insats idag så siktar vi framåt och jobbar stenhårt för att bli ännu bättre. För ju bättre vi är, ju roligare vi har desto bättre stämning och inramning kommer det vara i våran BORG Glysis.

Eller som min kollega, vän, kamrat och klackkompis Röka Gåsen sa efter matchen när vi diskuterade den på chatten.

 När vi körde ”Hudik hockey är dom bästa” och liksom aldrig gav oss så märktes det på spelarna att de kände att publiken var med dem på riktigt. Det visar vilken potential vi har om alla verkligen gör allt de kan.

Och det har han rätt i när Borlänge gjorde sitt 3 mål och hade börjat tugga sig in i matchen så fanns vi där och gav spelarena energin och känslan av att någon trodde på dem även om det var mörkt ju st då!

Det märks även i hur spelarna hurrar vid mål eller när dem tackar klacken efter matchen. Det är vid dem tillfällena man som supporter lever för. Samspelet, energin, tacksamheten.

En rolig sak är att vi på matchen idag fick in 4 nya medlemmar varav 2 är klackare. Vi är nu 79 medlemmar och målet inför säsongen var 80 st. Så det är härligt och roligt.

Minns inte så mycket av matchen utan hade fokus på klacken och att få den att köra konstant.  Seydlitz sköt ett skott som målvakten hade fri sikt på men inte hann reagera på. Både snyggt och viktigt.  Sen minns jag utvisningar, slagsmål och ett härligt nacksving! Därför blir det ett litet annorlunda 3 stjärnor från DVG idag.

  • Nr 1: Hetsen i klacken. – Idag var vi verkligen Vilda!
  • Nr  2: Attityden på isen – Hur härligt är det inte med rollspelare i ett lag. Ännu härligare är när man ser hur spelare hittar sina roller och njuter av dem.
  • Nr 3: Inramningen. – Introfilmen höjer verkligen stämningen i hallen. Så även Glysis under sagda introt. Line upen var magisk igår. Vilket tryck!

Nu har vi två svåra hemmamatcher kvar i följd. Åkers på Onsdag den 15/1 och sen Nyköping Söndagen den 19/1. 6 poäng där och vi är verkligen med i racet om PO platserna. Men tillsammans kan vi göra det!

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: